Mijn leven in beeld en enkele woorden

Vakantie

Cuxhaven


IJsland


Rijnreisje


Vakantie 2017


Weekje met Tendens

9-Julianadorp


Fotoweekend Kootwijkerzand

Heerlijk weekend weg met een groep mensen van Fotoclub Almere.

7-Weblog2


Texel

Een paar dagen naar Texel, boffen want we hadden prachtig weer en leuke excursies naar de Wadden en Ecomare.

6-Tendens aug_

 


Yes!

Natuurlijk zijn er leukere bezigheden in de vakantie, maar dit geeft wel een gevoel van: Yes! Dat heb ik toch maar mooi gedaan!

7-Huisje


Danique en Jade

Gezellige logeetjes! Naar de Primark, barbecue en Guusje! En de meiden gingen – heel stoer- met de trein terug!

11-Daniekje

 


Strand en Amsterdam

Wat een heerlijke dag!

7-Mathilda zee_


Bourtange

9-Bourtange

7-Bourtange1


Zeeland

Heerlijk naar Zeeland met Monique!

7-Zeeland

 

Op de terugweg spannende luchten!

7-Zeeland1


Naturalis

Afgelopen maandag waren we een middag in museum Naturalis. Erg leuk!

8-2013-10-21 Naturalis


Vakantie 2013

We hadden een heerlijke vakantie in de Bourgogne en in de Ardéche!

Nu eindelijk een filmpje! Filmpje vakantie 2013

IMGP4690


Zuid Afrika

Robert Jan vertrok vanmiddag met zijn zus naar zijn broer in Zuid Afrika. Hun ouders zijn daar al. Ze gaan vier dagen met het ‘oude’ Kamergezin doorbrengen, heel bijzonder. Als verrassing had ik ervoor gezorgd dat ik met de kinderen Robert Jan kon gaan uitzwaaien. We liepen elkaar net mis op station Almere Centrum, vandaar de gespeelde teleurgestelde blik. Maar gelukkig was het uitzwaaien op Schiphol erg leuk. Goede trip met elkaar!

En Hebe, zij slaapt op papa’s plekje!

1-2013-04-26 vertrek Zuid Afrika

6-2013-04-26 vertrek Zuid Afrika1

 


Egypte

Van 16 tot 23 februari waren Robert Jan en ik heerlijk een weekje in Egypte. Zon, zwemba, goed boek en lekker eten en drinken. En o ja, een proefduik, rondje golf en een kleine excursie…

8-2013-02-23 Egypte


Vakantie 2012

We zijn weer thuis van een heerlijke vakantie in Frankrijk! Kijk hier voor een diavoorstelling van de leukste foto’s: Diavoorstelling vakantie

 

 


Vakantie 2011

Inmiddels zijn we weer thuis van onze zomervakantie. Eerst met de kinderen naar Ranzanico in Noord-Italië. Omdat het weer daar niet zo goed was, vertrokken we na enkele dagen naar Ameglia aan de kust. Van daaruit maakten we uitstapjes naar Pisa en Portevenere. De tweede helft van de vakantie waren Robert Jan en ik in Frankrijk, in Les Abrêts in de Dauphiné. We stonden op een prachtige camping. Jammer genoeg zorgde autopech ervoor dat we niet een gote bergtocht konden maken, maar desondanks vermaakten we ons prima in dit mooie stukje Frankrijk. Hieronder een paar mooie foto’s, voor de liefhebbers is er ook een diavoorstelling.

Vakantie 20111

Vakantie 20112

Vakantie 20113

Vakantie 20115

 

 

 

 

 

 

 

Diavoorstelling Vakantie 2011

en in een ander formaat:

Diavoorstelling Vakantie 2011


Egypte

De afgelopen week waren Robert Jan en ik er heerlijk een weekje samen tussenuit. In Egypte was het wel 25 graden warmer dan in Nederland. We hebben er heerlijk genoten van de zon, lui zin, lezen en elkaar. Dit zou wel eens het begin kunnen worden van een mooie nieuwe traditie…

Bij aankomst in Hurghada was het wel even schrikken…

Egypte-1
Maar El Gouna was fantastisch! Links boven onze bungalow, daarnaast ‘ons’ zonnestrandje. beneden het uitzicht vanuit de slaapkamer en onze bungalows vanaf het water gezien. Rechtsonder het zwembad.

Egypte1

 

Egypte 3

 

Egypte-5

 

Egypte 4
Egypte-6

en het filmpje…

Download Snorkelen


Vakantie

Hier nog een paar mooie foto’s. Daarnaast een diavoorstelling van de hele vakantie voor wie daar het geduld voor heeft!

IMGP6105

Hebe

Hebe-2

IMGP6514

IMGP6524

IMGP6614

Klik hieronder voor de diavoorstelling:

Download Vakantie 2010 -GrootVakantie

We zijn weer thuis! En het was fijn; Levico, Trento. Torre del lago, Lucca, Pisa, Sienna, Lourmarin en Saulxures. En nu weer heerlijk thuis!  Hier alvast een paar van van de mooiste foto’s, de rest volgt!

IMGP6164

IMGP6128

IMGP6542

 


Stockholm!!

De afgelopen vier dagen vertoefden we in Stcockholm. Samen met Godelieve en John vertrokken wij op dinsdag de 29e. Vandaag kwamen we weer thuis.
Vanzelfsprekend hebben we alle beroemde plekjes in Stockholm bezichtigd.

Stockholm-1

Bijzonder was natuurlijk de sneeuw. Die leverde prachtige plaatjes op. Maar wat was het koud: min 8 en zelfs min 10 graden overdag wisten we te trotseren. Urenlange wandelingen waren er door de kou niet bij.

Stockholm-3

Vooral John, immers kok, genoot met volle tugen van het aanbod van de Ostermalmshallen. Wat en enorm aanbod van lekkernijen!!
Stockholm-4

En met zijn vieren was het natuurlijk heel gezellig. Potjes kaarten, ‘Mexicaantje’ met de dobbelsteen en vaak heerlijk eten! (op die ene keer bij het chinese buffet na dan).

Stockholm-2


Filmpje!!

 

Filmpje vakantie 2009

 


Vakantie 2009

1e dag vrijdag 10 juli 2009

Vandaag zijn we vertrokken op vakantie. Eerst buurvrouw Roekie en haar zoontje Rafael instructies

gegeven voor de verzorging van de katten. Zoals altijd viel het me niet mee ze alleen te laten, maar

met Roekie en Rafael erbij zal het wel goed komen. Rafael wil het liefste dat de katten in hun huis komen, maar of Mons, Mika en Finn dat zullen doen….

Om 12.00 uur haalden we de kinderen op. Rond 12.30 uur begon onze reis, die jammer genoeg na 30 minuten al strandde in de eerste file. Het kostte heel wat bloed, zweet en tranen om ons land uit te komen. Eenmaal in Duitsland ging het beter. Na een stop bij de Duitse Burgerking kwamen we rond 20.45 uur aan in ons hotel. Dat bleek een prima keuze. Niet een kamer voor twee waar twee bedden bij gepropt waren, maar maar liefst twee tweepersoonskamers die door een verbindingsdeur aan elkaar verbonden waren. Toen de jeugd in bed lag, streken wij met een lekker glas wijn uit Baden neer in de badkuip.

Collage

2e dag zaterdag 11 juli 2009

Gestart met een zeer uitgebreid ontbijt in ons mooie Novotel. Vooral Robert  Jan en Hebe probeerden bijna alle lekkerheden uit. Na informatie van teletekst en de radio besloten we de drie uur wachttijd voor de St Gotthardtunnel te vermijden en langs Bern en Montreux te gaan. Een prachtige route. Vermeldenswaard is dat onze- vlak voor de vakantie aangeschafte –dvd spelertjes voor in de auto het na welgeteld één film al begaven. Desondanks gedroegen de kinderen zich voorbeeldig. Stickerboekjes en een leuk boekje voor de een over de zee en voor de ander over de boerderij (met allerlei opdrachten), bleken een gouden greep. Zelfs toen om 20.30 uur bleek dat we niet, zoals gedacht, al op de plaats van bestemming waren, bleven de kinderen nog opgewekt en geboeid door het plakken van mooie plaatjes. Wat bleek het geval, je zult het geloven of niet: we hebben geboekt op camping Dei Fiori. Dat was zowel voor Robert  Jan als voor mij duidelijk. Alleen….., had hij een route opgezocht naar Dei Fiori in San Remo. En mijn reservering was voor Dei Fiori in Pietra Ligure…… daar kwamen we pas achter toen we om 20.30 uur in San Remo aankwamen. Dat bleek dus nog een uur terugreizen naar de plek waar we om 19.30 uur al voorbij waren gekomen. Helemaal snappen hoe het is gegaan doen we nog niet. Maar afijn, we hadden nog 50 minuten voor de boeg. In het donker een toch nog wel onbekende tent opzetten valt niet mee. En wat te denken van een luchtbed waar maar geen lucht in lijkt te komen (omdat aan de andere kant een grote dop nog openstond)….. Pas om 23.00 uur tegen onze pedagogische principes in natuurlijk,  konden de kinderen gaan slapen. Wat een bof dat we onderweg een flesje wijn hadden weten te scoren…

Collage_2

3e dag zondag 12 juli 2009

Om 08.00 uur konden we croissantjes halen dus dat was boffen. Stroom aansluiten bleek lastiger dus water ipv koffie. Nadat we inkopen hadden gedaan en de tent verder in orde gemaakt, was het tijd voor strand en zee. Hebe was er niet uit te slaan, maar Wietze vond het water wel erg zout. Bij terugkomst ook nog lekker gezwommen in het zwembad van de camping. Toen, omdat we onze kook plaatjes niet konden gebruiken, met elkaar spaghetti gegeten in het dorp. Na een half uurtje kletsen vielen de kids met roodgekleurde konen  in slaap. Na een paar potjes rummikub hielden ook wij het voor gezien. Zonder stroom was het immers al vroeg donker bij de tent.

Collage_3

Collage2

4e dag maandag 13 juli 2009

Onze eerste missie vandaag was het verkrijgen van elektriciteitssnoer en stekkers. Gelukkig snel gelukt! Even winkelen, rosé, ‘Crocs’ met sterretjes voor Hebe en een lekker bakje cappuccino gescoord en toen terug naar de camping. Robert Jan ging de stroom fiksen en ik met Hebe en Wietze naar het zwembad. De kinderen genoten weer volop. Na een paar heerlijke verse witte broodjes gingen we opnieuw naar de zee. Jammer genoeg was het betrokken en winderig koud aan het strand. Maar de koop van een vleermuisvlieger bleek wel geslaagd. Robert Jan was erg happy dat zijn bril, die (door mij geheel onbedoeld) zaterdagavond geheel uit vorm was getrapt, gerepareerd kon worden.

Terug bij de tent toonde Robert Jan zijn improvisatie kookkunsten en genoten we van een lekker maaltje. Kinderen douchen in de ruime rolstoeldouche terwijl ik mijn best deed op de afwas.

Collage_4

5e dag dinsdag 14 juli 2009

De kinderen waren al vroeg wakker dus om 08.00 uur stonden we bij het winkeltje om onze ‘panini’ te halen. Verder was het een zonnige, warme dag. De kinderen maakten voor het eerst deze vakantie vriendjes en vriendinnetjes: Bibi, Noortje en Rijk.

Collage_5

6e dag woensdag 15 juli

We werden gewekt door grommel in de lucht. Robert Jan en ik gingen snel de handdoeken en andere spullen binnenhalen. Net op tijd voor de bui los barstte. Een uurtje later scheen de zon en konden we lekker ontbijten. Daarna naar het dorpje waar Hebe en ik ons lieten mooi maken bij een echte Italiaanse kapper (ik had vorige week namelijk geen tijd gehad om mijn haar te laten knippen en het was erg dik en lang. En Hebe’s pony was erg lang). Verder was het de dag van de vriendjes en vriendinnetjes. Wietze wilde om 07.30 uur al bij Rijk gaan spelen. Dat werd uiteindelijk half twaalf in het  zwembad. En Hebe had vandaag Nienke en Maaike als vriendinnetje. Nienke kwam zelfs bij ons barbecueën. Na een Ice Age ijsje was het dan toch bedtijd, waar ze, ondanks hoogrode konen toch weer wat moeite hadden de slaap te vatten. Daarna tijd voor ons kopje koffie en een potje Rummikub.

Collage_6

7e dag donderdag 16 juli

Rustige dag. Opgestaan, boodschappen gedaan en in het dorp een kopje cappuccino gedronken. Toen naar het zwembad. Hebe en Wietze kregen van de ouders van Wietzes grote vriend Rijk een ijsje en wij een kop koffie. We besloten om na de lunch bij de tent te blijven. De kinderen speelden met Rijk en Bibi bij de tent. Daarna nog een paar uurtjes zwemmen. Hebe mocht bij Bibi blijven eten. Wietze was een poosje ontroostbaar, omdat hij doodmoe was en tegelijkertijd ‘ook nog bij een kindje wilde spelen’. Een (extra) ijsje als toetje deed wonderen. De jeugd kon maar moeilijk in slaap komen (maar het valt ook niet helemaal mee, als je ziet hoe laat sommige kinderen pas het bed gaan opzoeken en dus nog rondom onze tent heen en weer rennen).

Collage1   

8e dag vrijdag 17 juli

Allemaal lang geslapen. Na het ontbijt de wasmachine opgezocht om die badlakens maar eens even op te frissen. Ik ben lopend de boodschappen gaan doen en Robert Jan bleef in de buurt van de jeugd. Daarna spelen rond de tent en zwemmen, zwemmen, zwemmen.  Bij het eten had Wietze zijn vriendje Rijk als gast. Hebe mocht bij Nienke en Maaike eten.

Collage_7

Collage2_2

9e dag zaterdag 18 juli

Een onrustige nacht. Enorme windvlagen vlogen om de tent. We kregen een beetje spijt dat we bij het opzetten van de tent niet alle scheerlijnen hadden vastgezet (dat was overigens om de kinderen te behoeden voor struikelen over de haringen). Om 8.00 uur aan het ontbijt en daarna alles pakken. Om 12.30 uur troffen we Barbara en Caroline in Nervi achter Genua. We gingen daarna op weg naar ons nieuwe stekje. Dat vonden we op camping ‘la Tartufaia’ aan een klein meer, het ‘Lago di Endine’. Een prachtige camping, ruim opgezet met een fantastisch uitzicht. De nacht ervoor was het daar noodweer geweest. Dat was nog te merken aan de koude avond. Maar daarvan hadden we geen last. We gingen vroeg naar bed om de klok rond te slapen.

Collage1_2

10e dag zondag 19 juli 

De eerste dag dat we konden uitslapen, heerlijk! Daarna hebben we de hele dag geluierd. Heerlijk heel veel pagina’s gelezen en aan het zwembad gelegen. ’s Avonds genoten van een pizza van het huis met een glaasje Bergamo wijn. Na het eten maakten we nog een wandelingetje in de omgeving.

Collage_8

11e dag maandag 20 juli

Opnieuw lekker lang geslapen. We ontbeten weer met lekkere verse broodjes van de supermarkt hier beneden om de hoek. Lekker boeken verslonden bij de tent met af en toe een duik in het zwembad. Om 16.00 uur vertrokken we naar het plaatsje Lovere aan het Lago d’Iseo. Eerst liepen we daar wat rond door sprookjesachtige straatjes. Daarna gingen we aan boord van de boot. Deze voer in een uurtje langs enkele plaatsjes naar een eiland midden op het meer. Op dat eiland hadden we ongeveer anderhalf uur om het te bekijken en wat te drinken en eten. Dat betekende een behoorlijk steile klim naar boven, puf puf. Maar daar wachtte ons in het plaatselijke kroegje een lekker glas bier en een Italiaans broodje. Bij terugkomst een cappuccino op het terras van de camping en even kijken naar de kinderen die genoten van een zwemfestijn bij avond. De campingeigenaar  had het zwembad opengesteld en de verlichting aangedaan. Een groep kinderen genoot met volle teugen. De avond was aangenaam van temperatuur, dus bij de tent genieten van een glaasje wijn.

Collage_9

Collage2_3

Collage3

12e dag dinsdag 21 juli 

Dit was met recht een luie,warme vakantiedag. We hebben ons beide helemaal in onze boeken verdiept. Ik las ‘Suezkade’ van Jan Siebelink en Robert Jan las ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hoseinni. Heerlijk om zo helemaal in een boek te kunnen duiken! ‘s Avonds op onze kookpitjes biefstukjes gefröbeld. En ’s avonds natuurlijk een potje scrabble.

Imgp0769_0420

13e dag woensdag 22 juli

Een warme dag. ’s Ochtends waren we bij de tent. ’s Middags hebben we even gezwommen. Daarna gedouched en naar het oude centrum van Bergamo. Dat was een mooi uitstapje. De Santa Maria Maggiore met zijn barokke versieringen en de Duomo, zeker zo rijk, maar toch meer in stijl van eenvoud versierd. Met kabeltreintje naar boven en weer terug. Robert Jan kon zijn Italiaans nog oefenen met twee dames aan wie wij onze zitplaats afstonden en die (natuurlijk) ooit in Amsterdam waren geweest. Bij thuiskomst een lekker flesje huisrosé en een paar spelletjes scrabble. Hebe belde ons nog om even te vertellen ho leuk ze het had en te zeggen dat ze ons een beetje miste…

Collage_10

14e dag donderdag 23 juli

Opnieuw een rustige lees-, zon- en zwemdag. Robert Jan leest ‘Weerzien’ van Nicci French en ik ben begonnen in ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay. Aan het einde van de middag een lekker biertje uit de ‘buurtsuper’ en daarna spaghetti gemaakt. We doken op tijd onze tent in om opnieuw te genieten van een lange vakantienacht met vooral voor mij intense dromen. (het lijkt een beetje alsof het gehele afgelopen jaar ’s nachts aan mij voorbij komt).

Collage_11

15e dag vrijdag 24 juli

‘s Ochtends lekker aangekeuteld. ‘s Middags maakten we een tochtje naar Iseo. Op de heenweg gingen we over de Colle di San Ferme. Een col van maar liefst 17% waar Robert Jan de Saab hard moest laten werken, grote stukken in zijn ‘1’en rijdend op benzine. Maar een leuke belevenis. Omdat het 33 graden was, waren we in Iseo rustig en bedaard. Lekker biertje gedronken, het stadje een beetje bekeken en een nieuwe bikini en zwembroek gekocht. En…. een paar leuke schoenen voor Robert Jan. Een poosje terug liepen we talloze winkels af voor een leuk paar schoenen en hier kocht hij in een paar minuten tijd een trendy paar, wit met ‘violet’ streepjes. Dus helemaal blij! Op de terugweg reden we rondom het Lago d’Iseo. We dineerden in Lovere. Grappig was dat op het terras waar we gingen eten, vóór we daar gingen zitten, niets te beleven was. Maar in no time was het helemaal vol. We hebben lekker vis gegeten. Bij terugkomst op de camping rommelde het al een beetje en werden we getrakteerd op een fikse bui. Onze tent bleek niet geheel waterdicht, maar gelukkig hield het na een goed half uur weer op met regenen.

Collage_14

16e dag zaterdag 25 juli

Een lekkere rustige dag. ‘s Ochtends waren onze natte spullen al snel weer droog. De camping stroomde vandaag vol met nieuwe vakantiegangers, dus de rust op ons veldje is helemaal voorbij. Buren aan alle kanten en heel wat meer geluiden om ons heen. Maar verder weer lekker genoten van de zon, ons boek en bier, wijn en lekker zelf gebrouwen eten. Leuke foto’s gemaakt in het zwembad en mooie plaatjes van ‘ons’ meer.

Collage_13

17e dag zondag 26 juliVandaag was onze laatste dag op La Tartufaia. We brachten deze als gebruikelijk door met lezen, een middagdutje en zwemmen. ’s Avonds hebben we pizza gegeten bij het campingrestaurantje. Daarna meteen de tent in voor een lekker nachtje lang slapen.

Collage_26_juli_09

18e dag maandag 27 juliWe hadden een rit van circa 830 km, waarin we vier landen ‘aandeden’: Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Een moois tocht, vooral de San Bernadinopas was indrukwekkend. Om 19.00 uur waren we op de camping in Hunfeld. We zetten het kleine tentje op, ten eerste omdat we er toch maar kort zouden zijn en ten tweede omdat we de tent in de regen moesten opzetten. Bij de campingeigenaar konden we een lekker maaltje bestellen, compleet met een halve liter lekker Duits bier voor onze dorst. Toen met tikkende regen op ons tentdak de nacht tegemoet.

Collage_27_juli_09

19e dag dinsdag 28 juliWe kregen al vroeg een telefoontje van John. De dag ervoor hadden we contact gehad met Godelieve en hem omdat zij redelijk in onze buurt op vakantie waren. Samen gingen we naar Eisenach. Een heerlijke dag! We bezochten de Wartburg (na een fikse wandeling bergop!) en gingen ’s middags gezellig naar het centrum. Natuurlijk lekker bier, wijn, en cocktail en plaatselijke gerechten. We genoten!’ s Avonds naar Bad Hersfeld. Wat een consternatie; we bleken geen kaartjes voor de voorstelling van die avond te hebben, maar van de voorstelling van een dag later. We baalden behoorlijk, en hadden al plannen om maar direct richting Nederland te gaan. Maar dankzij Maaike konden we het stuk toch zien vanaf een mooie plek! Een prachtige uitvoering in een sprookjesachtige omgeving!

Collage_28_juli_09_2

Imgp0929_0652 Imgp0931_0654 Imgp0933_0656

20e dag woensdag 29 juliEen superkoude nacht in ons kleine tentje. We probeerden beiden de slaapzak zover mogelijk onder onze kin te trekken met maar beperkt resultaat. Het was dan ook een heerlijk gevoel om in de ochtend de zon op de tent te voelen schijnen. We hadden een voorspoedige reis naar Nederland. Om 15.00 uur stonden we gewoon bij onze AH. Na alle uitpakgebeuren lekker gebarbecued in de tuin. Terugkijkend op een heerlijke vakantie!!