Mijn leven in beeld en enkele woorden

Algemeen

Holterbergtocht


Wandelen in Nijverdal

Met wandelvereniging Deventer


Wandelen in Twello


Cuxhaven


Wandelen in Buurse


Amsterdam Light walk


Sneeuw!


Nieuwe douchecabine


Zonnepanelen


Winterlucht

We hebben mooie winterdagen met mooie winterluchten!


In het park

Zaterdag hadden we een fotografie-uitje in het Kromslootpark.


Leuk gebouw


Eetschrijven

Al kort nadat wij in Almere zijn gaan wonen, ben ik ambassadeur van de stad geworden. een mooie manier om de stad een beetje te leren kennen. Dit keer was er een leuke activiteit: ‘eetschrijven’. In restaurant the Boathouse vond vandaag ‘Almere proeft’ plaats.

Van ‘ Het geheim van Almere’ heb ik twee vrijkaartjes gekregen, op voorwaarde dat ik een blog zou schrijven over dit evenement. Dus hier ben ik!

Pas wat later op de middag arriveerde ik bij the Boathouse. het was er op de parkeerplaats al een drukte van belang. En binnen was het al net zo. Veel geanimeerde gesprekken onder het genot van het proeven van een slokje wijn, een stukje kaas of een roomtruffel. De eigenaar van Sencelicious was apetrots op het behalen van ‘zilver’ met zijn wijn. De eigenaar van de kaasmakerij uit Almere Haven sneed voor elke bezoeker de meest heerlijke kazen aan. Overal werden geanimeerde gesprekken gevoerd. Kortom, een zeer geslaagde activiteit. Ik ben wat meer van de beelden dan de woorden, dus zie hieronder:

Diavoorstelling


Moe van het ov…

Oke, als er heel veel sneeuw op een dag valt, alle begrip. Maar waarom er vandaag en morgen op slechts een traject nog steeds geen treinen rijden…? En waar is dat? O ja….

 

 


Winter

Jammer dat ik niet vrijdag in de gelegenheid was om foto’s te maken van de sneeuw, want toen was het wel super. Gisteren was het moois er al een beetje vanaf.


Kamperen

We hebben heerlijk een paar dagen gekampeerd in Groesbeek. Met het prachtige weer van de afgelopen dagen was dat volop genieten. Tussendoor een uitstapje naar Eric en Diana en naar de familiedag. We hebben genoten van het mooie weer, de rust en elkaar.

Beetje pech vanochtend…. Om vijf uur begon het te regenen. Wij als niet zeer ervaren kampeerders, hadden niet bedacht dat we de ‘luikjes’ over het gaasdoek beter even hadden kunnen sluiten. Toen we opstonden zagen we hoeveel het had binnengeregend…. Inmiddels alles weer schoon en droog in de schuur. En wij genieten bij een glaasje Cointreau nog even lekker na van een paar heerlijke dagen.We verheugen ons volop op de zomervakantie, over ehhh, 47 dagen….

Kamperen

 


Wind en zon

Zon en wind


Mons bij de dokter

Bij het jaarlijkse bezoek aan de dierenarts bleek dat Mons een probleem had aan zijn gebit. Afgelopen donderdag ging hij onder narcose. Zijn tanden werden schoongemaakt en twee kiezen werden getrokken. daarna was hij wel heel erg zielig…

Mons


Zonsondergang

Een bijzondere zonsondergang, mede door de asdeeltjes van de vulkaan in IJsland in de atmosfeer. Wij gingen even kijken op de Oostvaardersdijk.

Zon-1

Zonsondergang5 Zon-5 Zon-4 Zon-3 Zon-2

Zon-3

Zon-4

Zon-5


Lente in de stad

Lente in de stad


Zwanen

Wellicht dat het komt door de winter; we zien op allerlei plekken in de wijk groepjes zwanen op straat lopen. Een wonderlijk gezicht en soms maak ik me ook wel een beetje zorgen of ze dat voorbijsnellende verkeer steeds weten te overleven. Wat een mooie dieren!

Zwanen


Zon

Direct bij ons om de hoek is men begonnen met de bouw van een heus zoneiland. Op dat eiland komt een enorme hoeveelheid zonnecollectoren, die onze hele wijk straks van stroom moet gaan voorzien. We zijn erg benieuwd hoe het eruit gaat zien ( en ook wel een beetje of het voor ons inderdaad een enorme kostenverhoging qua energierekening gaat betekenen….)

Vogelvluchttotaal-Zoneiland_tcm164-76333


Poortdok

Volgens allerlei bladen is Poortdok “the place to be” in Almere. En wij waren er nog nooit geweest… Op woensdagavond dus op de fiets daarheen getogen. We hebben er wel lekker gezeten, maar vonden het om eerlijk te zijn al die aandacht niet echt waard….

 


Eerste schooldag

De kinderen hadden er zin in: vandaag weer naar school. Wietze blijft nog bij juf Saskia. Hebe voor het eerst naar een nieuwe juf: juf Riet. En beiden hebben als inval juf Tara. Hebe wilde nog even trots haar nieuwe klas met tafeltje laten zien. En Wietze had nauwelijks ook voor een afscheid. Het gewone leventje is deels weer begonnen; alleen Robert Jan heeft nog twee weken vrij.

Eerste schooldag

DSC_0083 DSC_0012

 

Recently_updated