Mijn leven in beeld en enkele woorden

Diversen

Welkom in Deventer

Met Sofie Thijs, Anne en Bart


Afscheid ledenraad

Zaterdag 28 februari namen we afscheid van de ledenraad met een stadswandeling in Amersfoort en een high tea.

9-Ledenraad


Bedankt!

Onverwacht bedankje!

1-De Waerden


22Q11

Fotograferen ter gelegenheid van het boek ‘You live’ van Marije Weterings over 22Q11

2-Desktop55

7-Desktop53

7-Desktop54

7-Desktop56

7-Desktop52


Arnish Kapoor

Vorig weekend waren we bij een werkelijk fabuleuze expositie van Arnish Kapoor in Tilburg!


Buurtfeest

Zaterdag 9 juni hadden we een buurtfeest met alle mensen van ons ‘pleintje’. De foto’s zijn grotendeels door Hebe gemaakt.


Leuke januaridagen

We hebben leuke januaridagen achter de rug. Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd in Deventer door twee oude sportvriendinnen. Janneke en Wendy gaven een nieuwjaarsborrel voor alle medesporters en ik werd daar ook uitgenodigd. Een gezellige avond.

163685_1795496815334_1477135117_1928730_6822631_n

168469_1795499415399_1477135117_1928737_944505_n

Zaterdagmiddag ginegen we naar Deventer. Daar heb ik ouderwets gezellig met Godelieve gewinkeld, na natuurlijk eerst een zeer uitgebreide lunch. ’s Avonds gingen we met alle MOD-vriendinnen naar de laatste voorstelling van ‘ Anyone can whistle’ . deze Sondheim was niet voor iedereen helemaal te begrijpen. Hoewel het deel na de pauze duidelijk wel bewondering oogstte. Voor ons ook een mooie kans om de nieuw gerenoveerde schouwburg te bekijken en te ervaren.

deventer_schouwburg

Zondagmiddag gingen we met de kinderen naar de bisoscoop. De kinderen genoten van ‘Megamindy en het zwarte kristal’. Robert Jan en ik vonden het maar matig, maar de genietende koppies doen een hoop.

megamindy2
Gisterenavond genoten Robert Jan en ik met volle teugen van ‘Gerechtigheid’ , de laatste dvd uit de Milleniumreeks. We vonden het fantastisch. Wat mooi gefilmd en wat een fantastische actrice is Noomi Rapace.

millenium 3_250 pix

millenium3

Dit is Noomi Rapace in haar gewone doen…

29113_170332_338x225_noomi_rapace_03

En een stukje uit een interview:

Waarom houden mensen zoveel van Lisbeth?

Omdat ze een overlever is. Ze heeft in haar leven de nodige ellende meegemaakt en is heel slecht behandeld door de overheid, maar ze geeft nooit op en probeert zich niet in een slachtofferrol te manoeuvreren. Ik denk dat mensen haar overlevingsstrijd mooi vinden om te zien en denk ook dat ze bewonderen hoe ze haar eigen rechtvaardigheidssysteem nastreeft, soms buiten de wet om. Mensen op de hele wereld hebben wel eens het gevoel dat ze benadeeld zijn door de maatschappij en Lisbeth vertegenwoordigt het gevoel in mensen om daar eens iets aan te doen.

Hoe groeit Lisbeth als mens gedurende de drie films?

Ik denk dat ze langzaam leert andere mensen binnen te laten in haar leven en haar hart. Ze heeft geleerd hoe ze de oorlog tegen het systeem, dat haar al die jaren zo onrechtvaardig behandeld heeft, te winnen en begint daardoor ook andere mensen te vertrouwen. Ze wordt in feite volwassen.

Heeft het spelen van Lisbeth je veranderd?

Ja, ik denk het wel. Aan de ene kant natuurlijk omdat ik van de ene op de andere dag opeens een bekend persoon werd. Ik word voortdurend gevraagd aan allerlei dingen mee te werken en het is niet makkelijk om zo veel aanbiedingen af te slaan en mensen zo vaak teleur te stellen. Aan de andere kant hield ze me ook als mens een spiegel voor. Door haar besefte ik dat ik bang ben voor conflicten en ervoor wil zorgen dat iedereen me aardig vindt.

Er wordt vaak gezegd dat Lisbeth een nieuw soort feminisme vertegenwoordigt. Zie jij dat ook zo?

Nee, niet echt. Ik wil geen toeschouwer zijn als ik een rol speel, ik wil in het personage kruipen. Dat betekent dus ook dat ik niet over haar wil oordelen. Heel veel mensen zeiden tegen mij dat ze een feministisch icoon was, maar daar heb ik nooit echt bij stilgestaan. Ik zie Lisbeth als een gewoon mens. Ze heeft geen zin in een hokje geplaatst te worden, ze wil zich gedragen zoals ze wil. Gewoon vrij zijn.


Nanny Mc Phee

Op maandag, de eerste vakantiedag van de kinderen, hadden we het plan om naar de Efteling te gaan. Heftige regen- en onweersbuien gooiden roet in het eten. Als alternatief gingen we met elkaar naar de bioscoop.

nanny-mcphee-and-the-big-bang

Angela_Lansbury_in_Nanny_McPhee_Wallpaper_2_800

Angela_Lansbury_in_Nanny_McPhee_Wallpaper_2_800


Gateway Diner

In het Beatrixpark is pas geleden een nieuw restaurant geopend: Gateway Diner.

Een Diner [spreek uit; dainer] is een horecavorm die ontstaan is eind 1800. Het is horecavorm die in Nederland nog niet bekend is en is gebaseerd om zoveel mogelijk mensen in zo’n klein mogelijke ruimte van lunch of avondeten te voorzien. In Nederlandse maatstaven valt dit tussen een eetcafé en een restaurant in.

Veelal waren dit soort restaurantvoorzieningen gesitueerd in prefab gebouwen. Er waren in de USA een zeventien tal fabrikanten die deze wagonachtige restaurantvoorzieningen bouwden. De meest bekende fabrikanten zijn Mountain View, Kullman, Paramount en Paterson Vehicle Company.

Gateway Diner is in 1939 in New York gemaakt door de Paterson Vehicle Company onder typenaam “Silk City Diner”. Dit type diner is een van de laatste originele diners uit het Art-Deco tijdperk van de 30er jaren. Zij stond oorspronkelijk vanaf 1939 tot aan 1992 aan de ingang van een katoenfabriek in Pennsylvania, USA onder de naam Gateway Diner.

In 1992 is de diner vervoerd naar Sussex, Engeland. Daar is zij volledig gerestaureerd en omgebouwd volgens de Europese normen. Zomer 1993 heeft zij gefunctioneerd als ontvangstruimte voor beleggers van een winkelcentrum in Amerikaanse stijl te Oberhausen, Duitsland, onder de naam Centro.

Tot op heden heeft de diner opgeslagen gestaan op verschillende locaties.

Nu staat de diner dus in het park vlakbij. We hebben er al een paar heerlijke wijntjes gedronken en dat gaat deze zomer vast nog vaker gebeuren!

Interieur1

 


Frusterend…..

Robert Jan mag best een handige man genoemd worden. Maar soms willen de dingen niet lukken zoals hij ze van te voren in gedachten had. Dat houdt in: een halve dag hard werken zonder resultaat. Maar let op de kunstig gefabriceerde werkbank. (met dank aan de buurman voor het lenen van de stenen…).

Knutselen


L’enfant

Met Janneke een avondje dvd’s kijken. We kozen de film l’Enfant. De film heeft een gouden palm gezonnen in Cannes. Ons viel hij een beetje tegen. We vonden hem traag, konden niet echt de verhaallijn pakken en het einde kwam voor we er echt in zaten. Deborah Francois acteerde wel goed.

Verder natuurlijk gezellig, met frans kaasje en wijntje.


Nieuw Bed!

Ja hoor, na 4 maanden wachten werd gisteren mijn nieuwe bed bezorgd!! Een bed met heuse beweegbare lattenbodems. Vanochtend heb ik dat eens even uitgeprobeerd. En een bed dat niet meer piept en kraakt als ik erin of uitga, haha. Hier kan ik wel mee door tot ik oud ben.

Imgp0980_edited Imgp0981_edited Imgp0982_edited