Mijn leven in beeld en enkele woorden

MOD

Jubileum

Gisteren was het jubileum van Frank. Hij is vanaf 2002 dirigent van de Deventer musical en vierde het 25 jaar dirigent zijn. Zijn vier koren traden op en gezamenlijk zongen ze twee stukken uit de Carmina Burana. Aan dat laatste mochten wij als oudleden ook meedoen. Het was een heerlijke middag.

Frank

 

 

 


3 Musketiers, de musical

3 Musketiers
3_musketiers
Zie hier een eerdere opname van een prachtnummer uit de musical, gezongen door Astrid Wesselink, Marije Denekamp en Karlijn Riesewijk. Ik ben een vrouw


Ongelooflijk

Vijfenhalve week geleden genoten wij in Egypte van ons weekje valantie. Op dit moment zijn alle Nederlandse toeristen met spoed terug gevlogen naar Nederland en is het land vol onrust en onzekerheid. Geen winkels open, geen pinautomaat die het nog doet, de grote vraag wat Mubarak en zijn leger gaan doen.  Voor ons niet voor te stellen. Laten we hopen dat de ontwikkelingen van de laatste dagen het land geen onherstelbare schade opleveren…

Egypte

22-23 januari3


Kijkles bij Faust

Maandag mochten ouders komen kijken bij Faust. Zo net na alle feestelijkheden hadden we er niet goed bij nagedacht hoe we dat zouden doen. Dus gingen Wietze en ik kijken bij een overenthousiast meisje. Je kunt wel zien hoe goed ze diverse emoties al kan uitbeelden.

Kijkles Faust
Deze is niet scherp natuurlijk, maar wel een grappig effect vind ik…

Kijkles Faust-2


Sint in Vlijmen

Zondag vierden we Sint in Vlijmen. Hij had zomaar in een onbewaakt ogenblik pakjes in de schuur gezet. De sokken moesten natuurlijk even worden gepast. Danique en Robin hadden heerlijk maandagochtend vrij om met de cadeautjes te spelen. Bij Hebe en Wietze hadden de juffen dat nog niet bedacht…

Sint


Winter

Ja, al vroeg dit jaar volop winter. Mooie plaatjes, kinderpret, maar ook de eerste ergernissen op spoor en op de weg. En met de handen vol sinterklaasdozen heel koude handen….. We doen het er maar mee!

Sneeuw


‘ Music all the way’

Vanmiddag was ik samen met Hebe bij een concert van mijn ‘oude’ musicalvereniging in Deventer, de MOD. Het was een verrassend optreden. Hebe genoot vooral van het tweede gedeelte, een voorproefje van ‘ de drie musketiers’. Ze leefde zich helemaal in, wist wie de koningin was en zag “Milady de winter’ als de heks. Maar ze zat op het ountje van haar stoel en zei me dat ze heel blij was dat ik haar had meegenomen… Een heerlijke middag temidden van lieve oude bekenden!

Music all the way-1

 


Op stap

Gisteren waren we een dagje op stap met de vriendinnengroep. Eerst lekker op het terras in Lemmer (onder de parasol in de stromende regen) en laer naar Bolsward. Daar gingen we winkelen in de winkels van de zus van Wies.

Winkelen

Bolsward2

Bolsward


Opmaakworkshop

Met alle (ex) MOD meiden vierden we gisteren de verjaardag van Godelieve. Dat ging gepaard met een opmaakworkshop bij ‘Mooi!’ op Colmschate. Errug leuk en gezellig!

Voor.... Voor!

Tijdens 2 Tijdens resultaatEven terug bij m’n ouwe cluppie

Gisteren bij de vrijetijdsmarkt en vandaag bij de perspresentatie van Scrooge. Leuk om te zien hoe ver ze zijn. En beetje heimwee.

Scrooge preview

 


Vriendinnen

 

IMGP0081

IMGP0083

IMGP0086

IMGP0091

IMGP0093

P1000089


’t Afscheid

MOD_0006

 


Feestje van Stina!

Collage-2

 


Feestje!!

Verjaardagsfeestje van (ex) MOD-er Elly en MOD-er Harriet. Lekker kletsen, lachen, eten en drinken!

IMGP8594_0019

IMGP8592_0017

 


Jubileum

Op maandag 19 januari vierde harriet haar 25-jarig lidmaatschap van de MOD. Wat een tijd! Een speech van Ed namens de BOOG. Ik mocht, bij afwezigheid van de voorzitter spreken namens de MOD en we zongen een MOD-lied met speciale tekst voor Harriet ( van de hand van Elly en Wies): Hartelijk bedankt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dickens 2008

437017537_5_GwDG

450761205_5_mydP.jpeg

 

 

 


Opruimen

Op zaterdag 13 december hielden we grote opruiming in ons decorcentrum. 3.000 kg? 3.500 kg??? Veel in elk geval, heel veel!

Opruimen Agas_0001

Opruimen Agas_0002


Voor de napraat…

Napraat_0009


Prijs-2

Zo ziet de prijs eruit, de wisseltrofee:

IMGP7750_0064

IMGP7752_0066

En de prijs voor dit jaar:

IMGP7754_0068


Prijs!

Wat voelde ik me speciaal en gewaardeerd! Ik heb de Witte Blomprijs gewonnen. Gewoon om wie ik ben, wat ik doe! Wat een mooie avond!

Prijs_0022

Prijs_0026

Prijs_0054_bewerkt-1

Prijs_0049_bewerkt-1

Van de site van de Stentor:

Prijzenregen op vrijwilligersavond

vrijdag 28 november 2008 | 05:55 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 28 november 2008 | 09:32

Deze prijs is bedoeld voor een individuele vrijwilliger die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Naast Nicole Bakker waren nóg vier mensen genomineerd: Fred Heemskerk van de Stichting Recreatie Deventer Buiten, Ria de Jong, vrijwilliger bij Solis, coördinator Joke Schalk van de Stichting Thuis Sterven en Claudia Vijge die een natuurproject in India heeft opgezet. Voor de jaarlijkse ‘prijzenregen’ in Boode in Bathmen hadden zich honderden vrijwilligers verzameld, waaronder ook veel vertegenwoordigers van de zestien organisaties die genomineerd waren voor een vrijwilligersprijs. De winnaars waren de Sportvereniging Schalkhaar (categorie sport en recreatie), het Bathmens Contactteam (categorie zorg), Stichting Recreatie Deventer Buiten (categorie milieu en educatie) en Buurtbemiddeling Deventer (categorie cultuur en sociaal-cultureel werk). Daarnaast was er nog de Rabobank aanmoedigingsprijs te vergeven, als steun in de rug voor een jong project.

Die ging naar de restaurantgroep van Solis. Voor de aanmoedigingsprijs waren tevens het fair playproject van korfbalvereniging Devinco en de theatervoorstelling ‘Vrouwen voor elkaar’ van ontmoetingsgroep Keizerslanden genomineerd.

En:

Pr-vrouw MOD wint Witte Blomprijs

donderdag 27 november 2008 | 21:30 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 28 november 2008 | 08:36

BATHMEN – Pr-vrouw Nicole Bakker van de Musical- en Operettevereniging Deventer (MOD) is de winnares geworden van de Witte Blomprijs. Deze prijs die werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond is bedoeld voor een individuele vrijwilliger die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Verder werden in vier categorieën prijzen uitgereikt aan verenigingen en instellingen.

De winnaars waren de Sportvereniging Schalkhaar (categorie sport en recreatie), het Bathmens Contactteam (categorie zorg), Stichting Recreatie Deventer Buiten (categorie milieu en educatie) en Buurtbemiddeling Deventer (categorie cultuur en sociaal cultureel werk).

Daarnaast was er nog de Rabobank aanmoedigingsprijs te vergeven als steun in de rug voor een jong project. Die ging naar de restaurantgroep van Solis.

BATHMEN – Pr-vrouw Nicole Bakker van de Musical- en Operettevereniging Deventer (MOD) is gisteravond tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van de gemeente Deventer en de Vrijwilligerscentrale onderscheiden met de Witte Blomprijs.

Deze foto van Ronald Hissink:

Nicole1

en op de website van de gemeente Deventer:

Er wordt wel eens gezegd dat Deventer stil zou liggen zonder de inzet van alle vrijwilligers die in onze gemeente actief zijn. Het is ook een flink aantal: ongeveer 20.000 mensen zetten zich op allerlei gebieden belangeloos in. Deventer telt bijna 100.000 inwoners, dus dit betekent dat ongeveer een op de 5 Deventaren vrijwilliger is. Dat zegt iets over de betrokkenheid van Deventenaren bij hun omgeving. Op 27 november vond in Boode Bathmen de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats, waar diverse vrijwilligersprijzen werden uitgereikt.

Wethouder Jos Fleskes reikte de vrijwilligersprijzen voor verenigingen uit in de categorieën Sport & Recreatie, Zorg, Milieu & Educatie en Cultuur & Sociaal Cultureel Werk. Hij reikte ook de Witte Blomprijs uit aan mevrouw Bakker, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend bij het verrichten van vrijwilligerswerk.

De winnaars zijn:
Sportvereniging Schalkhaar (Sport & Recreatie), het Bathmens Contactteam (Zorg), de Stichting Recreatie Deventer Buiten (Milieu & Educatie), Buurtbemiddeling Deventer (Cultuur & Sociaal Cultureel).
De Witte Blomprijs werd uitgereikt aan mevrouw N. Bakker van de Musical en Operette Vereniging Deventer, de Rabobank Stimuleringsprijs aan restaurantgroep Solis.

Maandag op Deventer Nu TV

Aanstaande maandag 8 december vanaf 18:00 besteedt Deventer Nu TV op DTV aandacht aan de vrijwilligersavond.
Elke 2 weken verrast de gemeente in Deventer Nu TV een vrijwilliger. De gemeente Deventer stimuleert vrijwilligerswerk. In Deventer zijn duizenden vrijwilligers actief, ze zijn onmisbaar voor de samenleving.


Muziek

Uit Jekyll & Hyde (tekst Leslie Bricusse)

Weer leven, alles wil ik doen voor een nieuw leven

Eén ding wat ik weet, een vast gegeven

Niets krijg je voor niets, zoals het hoort…

Weer vrouw zijn; bovenal wil ik nog steeds van jou zijn

Maar ook kan het leven mij dan trouw zijn?

Steeds opnieuw bleek dat dat toch niet kon? …

Maar morgen zal er iemand zijn om voor te zorgen…

Nee, niet meer alleen, maar zo geborgen

Ik laat zien dat ik ook liefde ken….

Weer leven, meer en meer wil ik mijn eigen leven

Speel mijn eigen spel en zal herleven

Deel ik in die vreugde en ’t verdriet

Dat is wat dit nieuwe leven biedt…

Mijn leven vangt nu aan!


De krant

MOD houdt publiek spiegel voor

Musical. Jekyll & Hyde, de musical door Musical- en Operettevereniging Deventer (MOD), dirigent Frank Litjens, regie Monique Braam, choreografie Hannah van Moorst, gezien 21 november, Schouwburg Deventer. Door Irene Hendriks

In het openingslied zingt het koor een lied over de twee kanten van de mens: de goede of hypocriete kant en de slechte of misschien wel de eerlijke zijde. Frank Wildhorn heeft verrassend melodieuze en harmonieuze muziek gecomponeerd bij dit soms rauwe verhaal. Dr. Jekyll, die door middel van een experiment op zichzelf de kwade kant wil uitbannen, bereikt het tegenovergestelde: in zijn alter ego Edward Hyde krijgt de slechte kant bij hem de overhand. Zo gaat hij zich te buiten aan verkrachtingen en moorden, maar hij doodt wel steeds de hypocriete mensen. In deze moeilijke rol slaagt Robert van Leeuwen erin om met zeer overtuigend spel het publiek aan het denken te zetten. Wat zijn zang betreft kan hij in de hogere registers nog wat groeien in klankkleur en intonatie. Zijn beide tegenspeelsters Marije Denekamp in de rol van zijn verloofde en Suzanne de Wit als ongelukkig hoertje, waren een genot om naar te luisteren. Vooral in de zachtere gedeelten kwamen hun stemmen professioneel warm over. Ook de twee grote bijrollen, gezongen door Marco Mensink en Paul Akkermans, kwamen goed uit de verf. De solo’s, duetten en het kwartet in het tweede bedrijf vormden het muzikale hoogtepunt van deze voorstelling. Van het koor maakten de scènes en ensembles van de hoertjes indruk.

Bij het prima spelende orkest, dat dit jaar slechts uit 19 personen bestond, was het volume soms wat te groot, zodat kleine ensembles en gesproken teksten onverstaanbaar werden. Dit was ook het geval bij de fortissimo gedeelten van orkest en zang.

De voorstelling maakte, ook door de strakke decors en de aankleding, een verzorgde indruk. Koor en artistiek leiding kunnen terugkijken op een geslaagde uitvoering en vol vertrouwen gaan werken aan de volgende musical, Scrooge.


Afterparty Jekyll & Hyde

Na afloop heerlijk met elkaar napraten bij “de Heeren van de Brink”. Lekker eten en later nog dansen en Karaoke doen. Lachen, soms even huilen…

Overige foto’s staan in het fotoalbum, links op de pagina.

Afterparty_0032

Afterparty_0040_bewerkt-1

Afterparty_0042

Afterparty_0043


Jekyll & Hyde-uitvoeringen 6

Deze foto’s zijn zondagmiddag 23 november rond 18.15 uur en 18.35 uur gemaakt. Ongelooflijk, om ongeveer 16.40 uur was de voorstelling afgelopen! Mooi staaltje werk van de decorbouwploeg en Skyline.

Afterparty_0008

Afterparty_0009

Afterparty_0010

Afterparty_0011