Mijn leven in beeld en enkele woorden

DVD-Rabbit proof fence

Zaterdag weer een avondje dvd-kijken met Janneke. We keken de film “Rabbit proof fence”over drie halfbloed aboriginalmeisjes die in vorige eeuw in Australie bij hun ouders werden weggehaald en naar een soort opleidingsschool gebracht.  Dit omdat de bestuurders een filosofie over ‘zuiver ras’ hadden. Als de halfbloedkinderen met een blanke kinderen zouden krijgen, zou de donkere huidskleur zo goed als verdwijnen. De meisjes weten uit het kamp te ontsnappen en twee van hen vinden langs het rabbit-proof fence, dat van Noord naar Zuid loopt in Australie, de weg terug naar hun moeders. Een tocht van 1200 mijl. Ongelooflijk dat ik niet op de hoogte was van dit rassenleed. En ongelooflijk dat zij dit ( ook in werkelijkheid) hebben gered. Helaas werden ze later opnieuw van hun ouders gescheiden. Het einde van de film laat de twee ( nu oude) vrouwen in werkelijkheid zien.

Ik vond het een mooie film ( ondanks een recensie over langdradigheid )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.