Mijn leven in beeld en enkele woorden

La Tourneuse de pages

affiche

Afgelopen dinsdag ben ik met Janneke naar de film gegaan in het filmhuis in Deventer. Erg leuk! We hadden een franse film uitgekozen. Beiden dachten we dat het een drama was. Dat was het zeker, maar hij eindigde toch wel thrillerachtig! Erg verrassend! Ik vond vooral de beide actrices die de hoofdrollen speelden erg verrassend. Catherine Frot speelde de pianiste. Zij is in het dagelijks leven ook pianiste en geeft les aan een conservatorium. De jonge actrice Debborah Francois vond ik ook erg goed.

Deborah Francois

De tienjarige Melanie, afkomstig uit een slagersfamilie, is een getalenteerde pianiste. Ze neemt deel aan het toegangsexamen voor het conservatorium, maar faalt wanneer de juryvoorzitster, een gevierde concertpianiste, haar uit haar concentratie haalt. Zwaar ontgoocheld beslist Melanie nooit meer een piano aan te raken. Een tiental jaar later ontmoet Melanie de echtgenoot van de vrouw die destijds haar leven grondig veranderde. Haar organisatietalent en toewijding zorgen ervoor dat Melanie al snel wordt opgemerkt. Ze wordt aangenomen om op hun zoon te passen tijdens de vakantie. De kennismaking met mevrouw Fouchcourt verloopt opmerkelijk goed: Melanie is dan ook uiterst gevoelig voor haar pianomuziek en al snel mag ze de muziekpagina’s voor haar omdraaien¦

tourneuse1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.