Mijn leven in beeld en enkele woorden

Millenium!

Gisterenavond zijn we naar de film ‘ Millenium’ geweest. de film is gebaseerd op het eerste boek van Stieg Larsson, genaamd: ‘Mannen die vrouwen haten’. Tot deze week volledig onbekend voor ons, maar na gisterenavond zijn we volledig om. Wat een spannende en goeie film!

cc7b985

Vooral het spel van de hoofdrolspeelster Noomi Rapace vonden we onbeschrijflijk goed. En wat een verschil tussen Noomi in de film en Noomi als zichzelf!

9Noomi_Rapace_14th_A

 

” Grootste voordeel van de film boven het boek is wel dat Blomkvist nu lekker snel kennismaakt met zijn excentrieke speurdersmaatje, de contactvijandige, maar briljante computerhacker Lisbeth Salander. Deze met piercings, oogschaduw en schmink getooide meisjesvrouw is precies de heldin die de film nodig heeft: kwetsbaar, gehavend én onoverwinnelijk. Een tegenstrijdig karakter dat actrice Noomi Rapace zó perfect verbeeldt, dat je je na de film onmogelijk nog een andere Salander kunt voorstellen. Een vertolking die op zich al genoeg vuurwerk belooft voor de volgende twee delen, die volgend jaar ook in Nederland te zien zullen zijn.” (Cinema.nl filmrecensies).

We hebben nu meteen maar de trilogie als paperback aangeschaft…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.